Zebegényben is elszaporodtak a betörések - a rablók éjjel járnak be a házakba, de volt már, hogy napközben is bent voltak. Egyre többen szereltetnek fel kamerarendszert a ház felügyeletére.

Egy kedves ismerősöm is ilyen kéréssel keresett meg. Mivel ő napközben dolgozik, csak idős nagymamája tartózkodik otthon. Sajnos manapság az idősek nem váltanak ki félelmet a betörőkből, és ha mégis ellenállnának egy esetleges betöréskor, nagyon rossz vége lehet a dolognak. Ismerősöm háza előtt többször álltak már meg idegen autók, sokszor járkáltak idegenek az utcában.

Egy négykamerás rendszer telepítése mellett döntött, melyből kettő kamera kint, kettő pedig bent került elhelyezésre. A kültéri kamerák Provision I3-370CSVF típusú, éjjellátó, varifokális objektívvel ellátott kamerák, a beltériek pedig ASEC AST-D2CM700 típusú, szintén éjjellátó kamerák. Mindkét típus 960H-s felbontású. A kamerákat a felszerelés után a ház egy védett részébe kábeleztem, ahol egy AvTech AVC792D típusú DVR-be csatlakoznak. A DVR elérhető az interneten keresztül, így az ismerősöm a munkahelyéről is tudja figyelni a házat. A PushVideo szolgáltatás segítségével pedig éjszaka is rögtön értesítést kap a gyanús mozgásokról okostelefonjára.