Budapesten, a II. kerületi Máriaremetei úton került telepítésre egy 3 IP kamerából álló rendszer. A kamerák a házon belül lettek elhelyezve, a tulajdonos a Tengerentúlról is élő videoképet kap a házban történtekről, és értesítést, ha mozgás van bent.

Budapest ezen területein is elszaporodtak a betörések, egyre többen telepíttetnek itt is kamera- és riasztórendszert. A ház, ahová ezek a kamerák telepítésre kerültek egy két családos ház, viszont az egyik család csak havonta-kéthavonta jön haza. Feltétel volt, hogy a kamerák képét élőben is lássák külföldről, illetve, hogy mozgás esetén azonnali értesítést kapjanak. Erre több lehetőség van (push video, sms, email), viszont ebben az esetben az egyszerűség kedvéért az emailes értesítés mellett döntöttek.

A három darab AvTech AVM302AP típusú IP kamera HD felbontású, memóriakártya foglalattal rendelkező kamera (természetesen memóriakártyával) a routeren keresztül kapcsolódik az internetre, és ezen keresztül érhető el a világ bármely részéről. Rendelkeznek egy PIR mozgásérzékelővel is, mely segítségével kiküszöbölhetőek a téves - mozgás által kiváltott - felvételek. A felvétel csak egy élőlényre indul be a PIR infra miatt. A 16GB-os memóriakártyára körülbelül (folyamatos rögzítés mellett) körülbelül 120 órányi felvétel rögzíthető, viszont bele kell kalkulálni, hogy itt csak mozgás által kiváltott felvételt állítottunk be, így ez a mennyiség a többszörösére nő (összehasonlításul: Budapest XI. kerületében egy bejáratot figyelő kamera, mely HD felbontásban, hanggal rögzít, 2 hónapnyi felvételt őriz meg).

A rendszer telepítése körülbelül 1 napot vett igénybe - a kábelcsatornázás volt a legnagyobb munka. A kamerákat (és szinte minden eszközt, melyet telepítünk) már a telepítés előtt bekonfiguráljuk a telephelyünkön, így a helyszínen - jó esetben - csak a felszerelés marad. Fontos tudnivaló, hogy az internetes eléréshez a routert is be kell konfigurálnunk, ehhez szükségesek a router adminisztrátori menüjének elérési adatai (felhasználónév és jelszó).