Gödön került telepítésre az alább bemutatott, IP alapú, 10 kamerás rendszer, távoli felügyelettel, és riasztórendszerrel kiegészítve.

2016 nyár közepén kezdődött el annak a kétszintes családi háznak a felújítása, melybe körülbelül egy hónap múlva költöztünk be. A riasztórendszernek már előre el volt készítve a kábelezése, viszont a kamerarendszernek nem volt semmilyen kábel felszerelve, így az a feladat a felújítás utánra maradt.

A SecoLink PAS832 riasztórendszer 32 zóna kezelésére alkalmas, alapesetben 8 zóna van a panelon (duplázva 16), ez zónabővítővel ugyanennyivel kiegészíthető. A központhoz egy nagyfelbontású LCD kezelő tartozik, melyen grafikusan minden fontosabb információ megjeleníthető. Tud beszélni is, ez hasznos funkció lehet a rosszul látóknak. Ugyanerre a buszra köthető minden kiegészítő modul, a zónabővítőtől kezdve a kommunikációs modulokig. Összehasonlítva az eddig telepített Paradox rendszerekkel, a programozása sokkalta egyszerűbb és logikusabb, USB kábel segítségével végezhető el. A távfelügyeletért egy GPRS modul felel, mely a központi panel soros portjára van csatlakoztatva. Kiegészítőként egy GSM modul is helyet kapott, ami csak a hibákról és riasztásról tájékoztat SMS-ben.

A kamerarendszer összes eleme Dahua gyártmány. A rögzítő egy 16 csatornás NVR, 4TB-os merevlemezzel. A kamerák többségében DH-IPC-HFW1300SP-0360B típusúak, egy-egy DH-IPC-HFW1220S és DH-IPC-HFW1200SP-0360B típusú is felszerelésre került. Az első típus 3 megapixeles felbontású, ilyen felbontásban kerül rögzítésre a képe is. Az utóbbi kettő 2 megapixeles, ezekből az egyik ne Gödön, hanem Nagymaroson van felszerelve. Szerencsére az NVR támogatja a domain nevet is a kamerák beállításánál, így a távoli rögzítés nem volt akadály.

A központok egy zárt helyiségben kerültek elhelyezésre, rack szekrényben. Itt található a gigabites switch, a NAS-ok, a szerver és a soros-ethernet átalakító. A biztonsági mentések kezelését a szerver biztosítja, amin egy direkt erre a célra fejlesztett program fut. A soros-ethernet átalapítók egy szünetmentes tápegység és egy kapcsolópanel kezelését teszik lehetővé az interneten keresztül.

A rendszer interneten keresztül elérhető és vezérelhető, így kezelhető a kamera- és riasztórendszer. A hűvös helyiségben a rendszerek az optimális hőmérsékleten tudnak működni, bár nyáron, a nagy melegben elképzelhető, hogy be kell üzemelni egy klímát is.