Tapasztalataink szerint a feltelepített kamerák - főleg, ha kültéren vannak felszerelve - egy éven belül veszítenek képminőségükből az elkoszolódás miatt. Az időjárási körülmények és az apró állatok sokszor problémát jelentenek a kamerák működésében.

Egy jó minőségű kamerarendszer a telepítés után nagyon hasznos tud lenni, sok adattal tud szolgálni egy esetleges esemény után. Főleg a nyári időszakban, tavasztól kezdve sok olyan tényezővel szembesül az ember, ami, ha nem figyelünk rá, értékelhetetlenné teszi a felvételeket, azokat nem tudjuk felhasználni egy esemény után.

A leggyakrabban előforduló, kamerák minőségét rontó tényezők a következők:

1. Időjárási körülmények

- Eső: A kamerák kültéren való telepítése után az eső által okozott koszolódás a legkevésbé zavaró tényező. Általában csak nagy felhőszakadások alkalmával koszolódhat be a kamera optikája, de ez le is szárad róla az idő javulása után. Kisebb foltot hagyhat az optikán, viszont ez nem olyan zavaró.

- Szél: A szél - bár nem is gondolnánk - tud problémát okozni egy kameránál: Tapasztalataink szerint, bár nagyon ritkán, de előfordul, hogy a szél zacskót, falevelet fúj a kamerára, amit aztán csak emberi erővel lehet eltávolítani. Ilyen esetben gyorsan kell intézkedni, mert a kép teljes mértékben értékelhetetlen lesz.

- Napsütés: Ezt csak zárójelben említenénk meg: Rossz beállítás esetén a kamerakép szintén értékelhetetlen lesz, amikor a nap belesüt. Ezt már a telepítéskor szükséges kiküszöbölni.

2. Rovarok, állatok

- Bogarak: A legbosszantóbb dolog, mikor azt látjuk egy távoli kamerán, hogy egy bogár van a képen. Ezt sem egyszerű kiküszöbölni, mivel ha távol vagyunk, nem tudjuk elzavarni.

- Bogár- és légypiszok: A bogarak és legyek sok esetben bepiszkítják az optikát, amit csak a helyszínen, megfelelő anyagok segítségével lehet tisztítani. Sajnos a kép ilyen esetben rossz minőségű, homályos lesz, ami által értékelhetetlen is.

- Pók- és pókháló: Valószínűleg minden telepítő egyetért abban, hogy a pókháló a legbosszantóbb dolog, ami egy kamerával történhet. A pókok beszövik a hálójukat a kamera elé, így az még nappal csak-csak, éjjel viszont egyáltalán nem fok látni, csak az infra által megvilágított pókhálót. Tisztítás után van, hogy egy napon belül újra szövi a hálójóját a pókunk, így talán ez a legnagyobb gondot okozó dolog.

3. Por

A por a kameráknál is okozhat gondot, viszont leginkább a rögzítőknél problémás. Amennyiben megfelelő mennyiség gyűlik össze a készülékünk belsejében, az túlmelegedhet, rossz esetben teljesen tönkre is mehet.

 

Cégünk korrekt áron vállalja a kamerarendszerek karbantartását, ami magában foglalja mind a belső, mind a külső egységek tisztítását is. A műveletet minden esetben egy árajánlat küldése előz meg, a rendszerben lévő eszközök száma alapján. Kérem keressen minket e-mail címünkön (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonszámunkon.